Foto: Ørn E. Borgen / NTB
annonse
annonse

Det norske flagget har tjent oss vel og samlet oss i krig og krise i 200 år, hvorfor skulle vi endre på det nå?

Regnbueflagget har allerede vaiet foran offentlige bygninger der det har foregått Pride-arrangementer. Nå er det flertall på Stortinget for å gi utvidet adgang til slik flagging. Her er Pride-flagget heist opp utenfor kommunehuset i Moss. Arkivfoto: Ørn Borgen / NTB

Jeg merker meg politikere som stadig fronter andre flagg og symboler uten helt å forstå konsekvensene, det er et svakhetstegn i seg selv. Det er særlig regnbueflagget/pride og den like fargerike pinsen for som utmerker seg hos den politiske eliten.

Regnbueflagget sies å stå for toleranse og mangfold, men mange opplever ikke det slik, og det siste eksempelet fra lekeplassen i Bergen tyder også på at noe ikke er som det skal. Politiske flagg som pride og Palestina skal ikke presses inn på barns lekeområder i Norge. Mange opplever at dette er en radikal ideologi som blir politisert hvor vi allerede har gode regler og normer og respekterer hverandre som vi er.

annonse
Skjermbilde: Pins, FNs bærekraftsmål

Det våre folkevalgte ikke ser ut til å forstå, er at Norges lover ivaretar alle, og det skapes et slags kunstig behov for å beskytte en spesifikk gruppe mennesker særskilt. Hva blir det neste, Palestina-flagg på kommunens flaggstang? Det mange politikere ikke får med seg, er at stadig flere reagerer på ideologien som ironisk nok viser seg å være lite tolerant ovenfor annerledestenkende og tyr ofte til personangrep i form av mistenkeliggjøring eller stempling når noen stiller spørsmål ved ideologien.

Les også: Faktisk.no: Motstanden mot FN-nålen startet i ytterliggående miljøer

Det er en vesentlig forskjell i å respektere andre mennesker og å presse på folk en radikal ideologi ingen ennå vet konsekvensene av. Det er noe av essensen, ikke nødvendigvis at kommunen har valgt å støtte et arrangement. Pride er så mye mer, det betyr for øvrig stolthet, som er betegnende. Det er nettopp slik mange opplever det, en form for hovmodighet og trang til å tvinge andre til å akseptere en ideologi på arbeidsplasser og skoler. At flagget har fått lov til å henge på Bybanen og andre offentlige steder er ganske sprøtt og splittende i grunnen. Jeg tror jeg skyldes uvitenhet, men nå er det på tide at kommunene tar ansvar og fjerner det fra det offentlige som ikke bør betale for dette jåleriet.

annonse

Les også: Tybring-Gjedde ønsker kun norske flagg 17. mai: – Utenlandske flagg på en slik dag splitter og segregerer

Våre forfedre var framsynte og laget gode lover og regler for oss nordmenn. De har tjent oss vel, og det er ingen grunn til å endre dem, særlig ikke når vi ser alternativene. Det er på tide vi reiser oss og tar ansvar for vår egen framtid, og det gjør vi best ved å bevare de gode verdiene vår kommune og vårt land er bygget på, nemlig hardt arbeid, flid og nestekjærlighet.

Partiet De Kristne (PDK) er det eneste partiet som står urokkelig fast ved det norske flaggets særstilling, og den devalueringen som våre folkevalgte nå aktivt tar del, i bør avvises enkelt og greit ved valget 13. september.

Flagget og fedrelandet den 4. juli

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon