– Som kunnskapsminister reagerer jeg sterkt når denne MDG-politikeren hevder at regjeringen gjennom massevaksineringen «aktivt påfører friske mennesker potensielle skader og potensiell død». Det er en farlig og fullstendig useriøs anklage, skriver kunnskapsminister Guri Melby (V) i en epost til NTB. Foto: Fredrik Hagen / NTB
annonse
annonse

Massevaksineringen må settes på pause, mener Susanne Heart i MDG. Nå sørger mediene for at kritikken mot henne tiltar.

Kunnskapsminister Guri Melby sier hun trodde vaksineskepsis «kun handlet om grupperinger og utskudd som kan bli slått ned som ubetydelige. Nå ser vi også at det lever i etablerte partier.»

Skjermbilde av brev til Erna Solberg

Det var torsdag Heart publiserte et åpent brev til statsministeren. Heart var spesielt bekymret for vaksineringen av barn. Vaksinene som brukes er nødgodkjent etter langt mindre langvarige studier enn normalt.

annonse

Tidligere søndag var det VG som mobiliserte motstemmer. Stortingspolitiker Sveinung Stensland (H) kalte det «oppspinn, og skadelig i kampen mot corona.»

Og han fortsatte.

– Det er slikt de verste Trump-tilhengerne i USA holder på med. Vaksineskepsis er blant de største truslene mot folkehelsen verden over, sa Stensland.

annonse

Partiledelsen i MDG har tatt avstand fra uttalelsen, men kunnskapsminister Guri Melby mener det ikke er nok.

– Som kunnskapsminister reagerer jeg sterkt når denne MDG-politikeren hevder at regjeringen gjennom massevaksineringen «aktivt påfører friske mennesker potensielle skader og potensiell død». Det er en farlig og fullstendig useriøs anklage, skriver Melby i en epost til NTB.

– Jeg baserer brevet mitt på min bekymring om at vi ikke har nok sikkerhetsdata på om vaksinen er trygg nok på lang sikt for aldersgruppene som nå skal vaksineres, og da spesielt barn og unge. Risikoene død og skade i forhold til koronasykdom ser ikke ut til å være så stor at det er verdt denne eksperimentelle massevaksineringen på de unge som nå gjenstår, sier Heart til VG.

Tar avstand

Partisekretær Torkil Vederhus i MDG sier at partiet støtter vaksineringen mot koronaviruset.

– Jeg registrerer at Heart ikke signerer som MDG-politiker, og at hun selv erkjenner at mange i MDG vil være sterkt uenig i synspunktene hun her fremmer. Som parti tar vi avstand fra uttalelser om at regjeringen bør droppe massevaksineringen, sier Vederhus til VG.

Frykter mer skepsis

Melby frykter angivelig at færre vil ta vaksine hvis det advares mot dem.

– Jeg regner med at MDG følger opp dette med henne, utover å bare si at de er uenige med henne. Dette er alvorlig. Nesten 4 millioner mennesker i verden har dødd av koronaviruset til nå. Det er godt dokumentert at vaksinen redder liv, og folkevalgte kan ikke spre konspirasjonsteorier om at den er farlig.

– En av de tingene jeg har fryktet mest under pandemien, er at vaksineskepsis skal få etablere seg. Til nå har jeg tenkt at dette har handlet om grupperinger og utskudd som kan bli slått ned som ubetydelige. Nå ser vi også at det lever i etablerte partier, skriver hun til NTB.

annonse

Dette er den sjokkerende historien om hvorfor Ivermectin ikke brukes mot Covid-19 (+)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon