Roy Jacobsen. Foto: Ole Gunnar Onsøien / NTB
annonse
annonse

Roy Jacobsen melder seg ut av Forfatterforeningen (DnF) fordi foreningen har støttet et opprop mot Ytringsfrihetskommisjonen.

– Det er støtten til dette oppropet som fikk meg til å reagere. Jeg setter ytringsfriheten høyt. Kunstfeltet kan ikke beskytte seg selv mot kritikk, harselas eller latterliggjøring, sier forfatter Jacobsen til VG.

I slutten av juni inviterte Ytringsfrihetskommisjonen mannen bak Facebook-siden Sløseriombudsmannen til kommisjonens innspillsmøte for kunstnere.

annonse

Kommisjonsmedlem Begard Reza valgte derfor å trekke seg i protest. I tillegg var forbundet Norske Dansekunstnere kritisk til Sløseriombudsmannens deltagelse og skrev et innspillsbrev med bekymring om kommisjonens arbeid til Ytringsfrihetskommisjonen og Kulturdepartementet.

15 kunstnerorganisasjoner, inkludert Den norske Forfatterforening, har støttet oppropet. Dette tar Roy Jacobsen nå avstand fra.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon