Jarls Wåge har skrevet kronikk i Dagbladet om 22.juli der han mener at "solkehanskene må av".
annonse
annonse

Dagbladets spaltist, Jarl Wåge, mener det er på tide å ta av silkehanskene i forbindelse med 10-års markeringen av 22. juli. Han ønsker et «oppgjør» med «kreftene» som utløste 22. juli.

Den homofile læreren og sosialisten mener samfunnsdebattanter og politikere nå må ta et oppgjør med holdninger som gir inspirasjon til, og nører opp under hat mot politiske motstandere, skriver han i Dagbladet.

Det som er trist, er at Wåge ikke forstår at det er han selv og hans like som er de som fortsetter å nøre opp under hat i forbindelse med det som skjedde den skjebnesvangre dagen.

annonse
Utøya 22. juli, 2018.
Jonas Gahr Støre leder i Arbeiderpartiet legger ned blomster under minnemarkering på Utøya 22. juli.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Gjerningsmannen ble pågrepet og tatt et oppgjør med slik en rettsstat skal gjøre, mens en samlet nasjon sto sammen i sorgen. Breivik opptrådde alene i sin ugjerning, og alle forsøk på å knytte ham til Frp eller Arbeiderpartiet er like håpløse.

I andre sammenhenger vil den som gjør noe slikt som det Breivik gjorde, ende opp på en lukket anstalt for de som er mest sinnsyke. Det skjedde hverken med ham eller de to andre nordmenn som har utført eller planlagt å utføre eller bidra til terror.

To av dem sitter i fengsel mens den tredje er ekspert på ekstremisme, flerkultur og islam hos gammelmedia.

Lars Gule under en demonstrasjon mot muslimhat. Foto: NTB Scanpix/ Ørn E. Borgen
annonse

La oss en gang for alle slå fast at det som skjedde den 22. juli er så forskrekkelig og så vondt at det er vanskelig å forholde seg til. Men det er derfor det er uhyre viktig å holde tunga rett i munnen. Det verste man kan gjøre er å fortsette å så tvil og splittelse i folket.

Hvis det er noe som kunne ha vært gjort annerledes i kjølvannet av denne tragedien, så er det oppfølgingen av de som overlevde og familiene til de som ble drept. Det er umulig å forestille seg de vanskene som man opplever etter å ha vært utsatt for noe sånt. Disse menneskene vil aldri kunne leve helt normalt igjen og trenger hjelp og forståelse. Det blir ikke bedre for dem ved at noen til stadighet trekker frem denne hendelsen i forbindelse med sin egen politiske agenda.

Det er både skittent og vemmelig.

Wåge skriver at det ikke blir bedre for de som overlevde Utøya at de må være vitne til alt hatet som florerer. Det er jeg helt enig i, og oppfordrer derfor Wåge, Marie Simonsen og andre som ikke klarer å slippe taket i sitt eget hat mot sine meningsmotstandere, om å tenke litt på de som ikke ønsker å bli minnet på det marerittet de gjennomlevde, gang på gang.

10 år har gått og det er på tide at selv de mest ekstreme nå lar 22. juli ligge når de ønsker å spre sitt hat ut i offentligheten. Om ikke annet enn i respekt for de som hver dag er i en kamp for å bevare forstanden etter det helvete de var igjennom.

Hva kan man forvente når venstreorienterte skal «analysere» 22. juli-terroren?

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon