En kvinne testes for koronaviruset i Binyamina i Israel. Smitten har en siste tiden økt igjen, og mange av de smittede er fullvaksinert. Foto: Ariel Schalit / AP / NTB
annonse
annonse

Israel var tidligst ute i verden med å få vaksinert en stor del av befolkningen. Derfor er resultatene derfra også av stor interesse for andre land.

56 prosent av innbyggerne i Israel er nå fullvaksinert, de aller fleste med Pfizer/Biontech-vaksinen.

Det er nå registrert Israel over 500 nye smittetilfeller daglig, det høyeste døgntallet siden slutten av mars. 42 prosent av de nye tilfellene er påvist blant vaksinerte, melder avisa Haaretz.

annonse

Pfizer/Biontech-vaksinen forhindrer ikke at mange smittes av koronavirusets deltavariant, konstaterer helsemyndighetene i Israel. Deltavarianten av koronaviruset, som inntil nylig ble omtalt som den indiske varianten, står nå for over 90 prosent av smittetilfellene i Israel.

Effektiviteten synker

Siden 6. juni har vaksinens effektivitet når det gjelder å forhindre nye infeksjoner falt til 64 prosent, melder NTB. I februar ble effekten av vaksinen anslått til 95,8 prosent.

Det påstas imidlertid at de smittes og er vaksinerte blir mindre syke enn om de ikke hadde tatt vaksinen.

annonse

Likevel er 43 prosent av de 74 som mandag var innlagt på sykehus i Israel tirsdag, fullvaksinert, ifølge Haaretz.

Statsminister Naftali Bennett oppfordret i slutten av juni landets unge til å vaksinere seg om de ville unngå enda strengere nedstengninger.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon