annonse
annonse

Resett har blitt kontaktet av folk som sier de den siste tiden har fått merkelige meldinger fra Facebook. Er du en av dem?

Facebook er notorisk vanskelige å komme i kontakt med. De har ingen tilgjengelig kommunikasjonsavdeling. Trolig helt bevisst. Resett har intet sted å henvende oss etter at en tidligere pressetalsmann, som vi hadde kontaktinfo på, har sluttet i Facebook.

Skjermbilde Facebook

Vi henvender oss derfor til leserne. Er det flere som den siste tiden har mottatt varsler som lyder slik:

annonse

«Ditt navn», du kan nylig ha blitt utsatt for skadelig ekstremistisk innhold.

Voldelige grupper prøver å manipulere sinnet og skuffelsen din. Du kan gjøre noe nå for å beskytte deg selv og andre.

Deretter kan man klikke seg inn på noen såkalte informasjonssider om ekstremisme. Men hvis man ikke er plukket ut som i faresonen, ser det ikke ut som man har tilgang til disse sidene, og vil se dette:

annonse

Artikkelen fortsetter.

 

Skjermbilde Facebook
Skjermbilde Facebook

Dette er en annen versjon av de beskjedene som kommer opp: «Er du bekymret for at noen du kjenner er i ferd med å bli en ekstremist? Vi er opptatt av å forhindre ekstremisme på Facebook. Andre i din situasjon har fått konfidensiell hjelp.»

Så langt Resett kjenner til er det blant annet folk som deler mye fra Rights og Document som har fått disse beskjedene. Vi lurer også på om dette er et enda mer utbredt fenomen enn som så. Bruk gjerne kommentarfeltet til å si ifra. Resett kommer også til å dele denne artikkelen på vår Facebook-side.

Leserundersøkelse

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon