Kullkraftverk i Baotou, i Kinas Indre Mongolia provins. Foto: REUTERS/David Gray/ NTB
annonse
annonse

Kina, India, Indonesia, Japan og Vietnam planlegger å bygge 600 nye kullkraftverk de neste årene. Kina alene står for mer enn halvparten, 368 kraftverk.

Disse fem landene vil stå for 80 prosent av de planlagte kullkraftverkene i verden, skriver nyhetsbyrået AFP ifølge France24. Samlet vil dette generere 300 Gigawatt årlig, tilsvarende hele Japans forbruk. Ifølge seg selv skal Kina bli karbonnøytral innen 2060.

Asia-Stillehavsregionen konsumerte mer enn 75 prosent av alt kull i verden i 2019.

annonse

De planlagte kraftverkene kommer samtidig som den norske regjeringen planlegger store subsidier for at Norge skal gå vekk fra fossile brennstoff, for å bidra til å redusere de globale utslippene. Kritikerne i Norge har også begynt å røre på seg.

Norge slipper ut 0,15 prosent av verdens menneskeskapte klimagasser. Hvis Norge kutter vekk disse 0,15 prosentene, det vil si 53 millioner tonn CO2 i året, så vil temperaturen i år 2100 være 0,002 grader lavere enn den ville vært om vi fortsatte å slippe ut like mye CO2 hvert eneste år fremover. Dette ifølge FNs klimapanels egne modeller.

Velkommen til Norge: Klimamisjonering til ingen nytte

annonse

 

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon