- Resett - https://resett.no -

Menn mot kvinner: Når gangsynet forsvinner

Laurel Hubbard fra New Zealand er den første transkvinnen som skal delta i OL.

Dette har fått foreningen Fri, [1] Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold, til å gå i rette [2] med en tidligere artikkel i Aftenposten [3] skrevet av forfatter og trener Frode Saugestad.

Det er så man nesten ikke kan tro det man leser. Hvordan kan noen egentlig bli så virkelighetsfjerne som den gjengen i Fri? Det er kanskje stygt å si det, men her har man definitivt ikke funnet opp kruttet, men like klart stått veldig nært når det ble oppfunnet.

annonse

For maken til dumskap er det sjelden man ser i det offentlige rom, med noen hederlige unntak ført i pennen av noen smartinger i MDG.

«Det er riktig at transkvinner kan ha et høyere testosteronnivå enn cis-kvinner (de som identifiserer seg med det biologiske kjønnet de ble tildelt ved fødsel).»

De som identifiserer seg med det biologiske kjønnet de ble tildelt ved fødsel? Smak litt på den. Cis-kvinner kalles det nå. Hva er det som skjer? Det verste er at dette bare er begynnelsen. Det blir mye verre.

annonse

Laurel Hubbard satte nasjonale juniorrekorder i vektløfting i sitt hjemland New Zealand som den mannen han var. Hvordan kan han nå bli en hun som skal konkurrere sammen med kvinner (som er cis kvinner)? Det kan jo aldri bli riktig. Det bør de fleste forstå.

Laurel Hubbard i aksjon. Foto: ADRIAN DENNIS / AFP

Hvordan ville de kvinnelige 400 meter hekk-løperne ha reagert om Karsten Warholm fant ut at han ville identifisere seg som kvinne og stilt opp der sammen med dem?

«Skal vi også stenge Usain Bolt ute fordi bena hans er lengre enn bena til de fleste av hans rivaler?» spør de seg.

Som om biologisk kjønn kan sammenlignes med en fysisk fordel. Utrolig nok er det dette de gjør og kommer med flere eksempler som «[i]ngen vil nekte Michael Phelps å konkurrere i svømming fordi «vingespennet» hans er eksepsjonelt langt!»

Neida. Ingen vil nekte Usain Bolt eller Michael Phelps å konkurrere i OL…så lenge de konkurrerer mot andre menn! Hvis de hadde bestemt seg for å konkurrere mot kvinner derimot, så tror jeg kanskje det ville ha blitt en protest eller to.

«Transpersoner har kjempet lenge for å bli inkludert som alle andre. Idrett skal ikke diskriminere», skrives det videre.

Men det er jo nettopp det som nå gjøres. Klarer dere ikke å se det? La oss få Tyson Fury til å bokse mot Cecilia Brækhus, og vi vil få se noe som ingen vil se. Det er en grunn for at det finnes to forskjellige kjønn. Man må gjerne ønske å identifisere seg med det andre kjønn, men man kan aldri bli det, uansett hvor mange operasjoner og østrogenpiller man går på.

Hvis proffbokseren Tyson Fury hadde identifisert seg som kvinne, ville kvinneboksing kun ha dreid seg om hvem som ville overleve en kamp mot ham. Foto: REUTERS/Steve Marcus

At noen føler seg som det andre kjønn er selvsagt helt greit og i grunn helt uproblematisk, men når det kommer til ting som idrett så må det være et klart skille. Nå finnes det faktisk kvinner som kan slå menn i samme idrett, som for eksempel den fantastiske ultramaraton-løperen Courtney Dauwalter, [4] men det er noe som hører sjeldenheten til for å si det mildt.

annonse

Det eneste riktige å gjøre for personer som føler at de er det andre kjønn enn det de er født med, er å la de konkurrere i en egen klasse. På samme måte som de bør ha egne toaletter. Det vil da være å støte disse ut av samfunnet hvis jeg leser Fri rett, men det er der jeg mener de tar feil.

Courtney Dauwalter er en av verdens beste ultra maraton løpere, uansett kjønn. Hun identifiserer seg forøvrig som kvinne, noe hun også var ved fødselen. Foto: Courtney Dauwalters facebookside/ Andre Ferreira/AP

Fri skriver at «Halvparten av norske transpersoner har opplevd trakassering og en av tre har forsøkt å ta livet sitt». Ville det ikke da ha hjulpet å normalisere situasjonen deres ved å innføre egne «kategorier» for de som føler det slik?

Men så kommer jo spørsmålet ved hvor man egentlig skal sette grensene. Det er jo ikke mulig å ha en «kategori» for alle de forskjellige rariteter som finnes av hva folk kan finne på å «identifisere» seg som. Siden det finnes kun to kjønn så er det kun to muligheter man har for å kunne konkurrere i idrett. Enten i herreklassen eller i dameklassen.

Laurel Hubbard må derfor gjerne identifisere seg selv som kvinne, men finne seg i å konkurrere sammen med menn. Det er egentlig så enkelt.

I Norge vil en afghaner som har bodd der i noen år bli til en «nordmann med afghansk opprinnelse», mens en nordmann som har bodd i Asia i 30 år, fortsatt bare er en nordmann.

Galskapen lenge leve.

Var mann til 2013, nå skal hun konkurrere som kvinne i vektløfting under OL [5]

 

 

Tegn abonnement [6] eller støtt oss på andre måter [7] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474