- Resett - https://resett.no -

Norske kvinner føler seg utrygge i Oslo

21 år gamle gamle Dyveke Irene Dufseth bor i Oslo og er en av mange jenter som ikke tør gå hjem alene om kvelden.

– Jeg har aldri håret i hestehale, aldri ørepropper, alltid nøklene mellom fingrene og er alltid på telefonen med enten kjæreste/venninne/mamma. Jeg sier alltid ting som «Ja, jeg tror jeg ser deg nå!» eller «Er bare to minutter unna nå», i håp om at en eventuell overgriper ikke skal tørre å røre meg, sier 20 år gamle Sarah Maria Dahl til TV 2. [1]

Når hun en sjelden gang er nødt til å bevege seg ute på kveldstid, tar hun grep for å ikke se ut som et lett bytte.

annonse
Illustrasjonsbilde: Anemone123/Pixabay

– Jeg går gjerne i en jakke som er laget for menn som gir meg brede skuldre, også setter jeg opp håret mitt inni hetta, har på bukse og bruker munnbind, sier Dufseth.

21-åringen er bare en av mange norske jenter som føler og tar på den utryggheten som nå er i Oslo. Det var spesielt etter at 22 år gamle Vilde-Marie Sivertsen filmet en urovekkende video av at en taxisjåfør spør om hun vil ha sex med ham, [2] at en rekke kvinner har gitt utrykk for at de føler seg utrygge når de skal gå hjem.

Statsminister Erna Solberg er en av de som synes dette ikke er greit.

annonse

– Det er en kjent problemstilling som er helt urovekkende. Dette er ikke nytt, men det kommer i bølger at folk opplever angrep og trakassering på vei hjem.

– Det å ha den tryggheten er viktig. Det er en av grunnene til at det er viktig at vi får til at politiet er på jobb på de tidspunktene det er mest utrygt, sier statsministeren.

Raymond Johansen: – Oslo er en trygg by [3]

Tegn abonnement [4] eller støtt oss på andre måter [5] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474