Fotomontasje:. Streikende skoleelever med paroler utenfor Stortinget fredag / Tom Hansen / NTB / Klimastreik "Earth Strike" foran Stortinget. Foto: Terje Pedersen / NTB
annonse
annonse

Advokat og tidligere Frp-politiker i Asker, Trond Ellingsen, sier at for noen har klima blitt religion. I likhet med troende flest aksepterer de ikke kjetterske tanker. Dette gjelder ikke bare MDG, men også store deler av det politiske etablissementet.

Trond Ellingsen. Foto: Privat

– De som tviler holder stort sett munn – det er ikke politisk korrekt å gi uttrykk for sin tvil. Men heldigvis våger flere og flere å flagge sin uenighet, skriver han i Budstikka.

Jens Ulltveit-Moe påstår at Ellingsen kommer med faktafeil når han hevder at Norge med all vår vannkraft er verdens grønneste land.

annonse

– Og så begrunner han det med at vi kun har redusert våre utslipp av «klimagasser» med 3 prosent, mens Danmark har redusert sine utslipp med 37 prosent og Sverige med 28 prosent, skriver Ellingsen, og legger til:

– Dette er grov misbruk av statistikk. Hvorfor?

Les også: Asker kommune vil betale utviste Mustafas gjeld: – Hvorfor det? spør advokat Trond Ellingsen

annonse

Ellingsen skriver at nær en tredel av Norges utslipp skjer i Nordsjøen, og der har utslippene siden 1990 økt med 80 prosent. Dersom man kun ser på landbaserte utslipp, hadde vi ligget bedre an enn Sverige. Han sier også at de nordiske land er svært forskjellige. Vi har hatt billig vannkraft, og Sverige har kjernekraft, mens Danmark har erstattet kull med biomasse.

– Klima- og miljøminister Rotevatn (V) har derimot bestemt at Norge ikke skal gjøre som resten av EU og regne inn CO2-opptak av våre skoger i Norges klimaregnskap. Hadde vi gjort som EU, hadde det vært tilstrekkelig å redusere CO2-utslippene med 25 prosent for å oppfylle Parisavtalen, noe Rotevatn selv har innrømmet. Dette kaller jeg rituell selvpisking og symbolpolitikk.

Klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn under presentasjonen av stortingsmeldingen «Klimaplan for 2021-2030» nylig. Foto: Berit Roald / NTB

Han sier videre at andel CO2 i atmosfæren kun er 0,04 prosent. Menneskeskapt andel av dette er ikke målbart. Våre utslipp utgjør kun 0,12 prosent av verdens totale utslipp. Selv om vi fjerner Norge fra kartet, vil det være uten betydning for klimaet.

Ellingsen avslutter med å si at Klimarealistenes hjemmeside er et godt sted å starte for de som vil lære mer.

Document-styreleder om Trædal: – En ape man kan slenge en banan til for å få til å roe seg

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon