Foto: AFP KAREN BLEIER / NTB
annonse

Facebook tåler ikke Helge Lurås, eller hans bok Knefall. Det er i det minste inntrykket Subjekt-redaktør Danby Choi sitter igjen med. Facebook nekter nettavisen å fremme innlegget og Subjekts annonsekonto er sperret.

«Stiller meg svært undrende i denne avgjørelsen fra Facebook», skriver Choi, redaktør i kulturmagasinet Subjekt på Facebook.

Skjermdump Facebook (klikk på bildet for større versjon)

Det var tirsdag formiddag Subjekt publiserte en anmeldelse av boken Knefall, og la den ut på Facebook. De forsøkte å «booste» posten for å øke spredningen, men det var da Facebook reagerte.

annonse

Subjekt har publisert en anmeldelse av Helge Lurås’ bok «Knefall» og den har blitt avvist av Facebooks annonseverktøy. Nå er hele annonsekontoen vår blokkert fra å bruke det.

Vi «booster» en del innlegg på Facebook, sikkert flere hundre opp igjennom. Og dette har bare skjedd én gang før, og da var det snakk om en fremtredende kvinnelig brystvorte som stoppet annonsen fra å bli distribuert.

Ja vel, greit nok, men hva er problemet nå? skriver han i posten.

annonse

Danby Choi sier til Resett at de har sendt artikkelen til vurdering hos Facebook to ganger, og resultatet var det samme. Facebook nekter å fremme innlegget selv om Subjekt vil betale for det. Annonsekontoen til Subjekt forblir også sperret.

Subjekt-redaktør Danby Choi. Foto: Subjekt

Choi sier til Resett at han slettet posten på Facebook da det kom «mange stygge kommentarer» og han «ikke hadde tid til å følge opp». Men han bekrefter at innholdet i det han skrev fortsatt er gyldig.

Choi bekrefter at Subjekt kun har opplevd at Facebook har nektet dem å fremme et innlegg én gang tidligere, og det var da illustrasjonsbildet var av en «fremtredende brystvorte».

Choi sier han ikke vet om det var «Helge Lurås», boken Knefall eller om det var bildet av Helge Lurås som ble for sterk kost for Facebook.

Lurås-bok «slaktes» av anmelder: – Usakligheter under et pseudointellektuelt røykteppe

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
annonse