Nettavisens redaktør Gunnar Stavrum. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

Nettavisen-redaktør Gunnar Stavrum er gift med Kjersti Løken Stavrum, som leder Ytringsfrihetskommisjonen. Nå har førstnevnte ansatt Sløseriombudsmannen. Dette mener noen journalister er en rolleblanding.

Skjermbilde: Sløseriombudsmannen

«Sløseriombudsmannen er en kjiping, men kunstnere må også tåle hard (og useriøs) kritikk. Rolleblandingen blir derimot unektelig lett absurd når kommisjonslederens mann engasjerer førstnevnte som spaltist».

Det skriver Erle Marie Sørheim.

annonse

«Ting man ikke kan finne opp. Ektefelle Stavrum ansetter og betaler for Sløserimannen. Stum,» skriver skribenten Linn Stalsberg

annonse

Les også: Kunstnere raser mot kommisjon

Men redaktør Gunnar Stavrum avfeier kritikken, og hevder at han ikke spør kona om avgjørelser han tar som redaktør.

– Det er et gammelmodig debattriks, om noen tror at en mann og en kvinne som er tett knyttet sammen, og som har to forskjellige funksjoner i samfunnet, ikke kan ha ulike roller og tanker om et tema, sier Stavrum til Medier24, og legger til:

– Kjersti spør ikke meg om hva hun skal gjøre som leder for Ytringsfrihetskommisjonen, på lik linje med at jeg ikke spør henne hva jeg bør gjøre som sjefredaktør i Nettavisen.

Les også: Tror ikke på påstander: Utlover dusør på 100.000 kroner til dokumentert hets og trakassering

Han sier at de har lang erfaring med å balansere jobb- og privatliv.

– I hele perioden vi har vært gift, har vi jobbet for konkurrerende medier og konsern. Vi er ganske vant med å ikke dele hemmeligheter fra jobben med hverandre.

Nettavisens redaktør forteller at Are Søberg har vært gjest i podkasten «Stavrum og Eikeland», før uroen i Ytringsfrihetskommisjonen oppsto. Han sier videre at kunstnerne har bidratt til å gjøre Sløseriombudsmannen kjent.

annonse

– Vi slår da to fluer i en smekk. Søberg er flink på temaene sine, og er blitt landskjent for å være opptatt av dem. Det har ingenting å gjøre med at han var med på en høring i Ytringsfrihetskommisjonen, sier han.

Stavrum mener også at debatten om Søberg og kunstnere er et feilskjær.

Kunstnernes klagebrev om Resett og Sløseriombudsmannen

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon