Leder av Unge Høyre, Ola Svenneby, sier AUF aldri skal måtte stå alene i møte med hat og trusler. Foto: Unge Høyres Landsforbund / NTB
annonse
annonse

Unge Venstre ba mandag AUF om unnskyldning i forbindelse med 22. juli. Nå følger flere av ungdomspartilederne etter.

Unge Venstre-leder Sondre Hansmark ba i Vårt Land om unnskyldning til AUF.

– Debatten etter 22. juli har handlet mye om minnesmerker, objektsikring og beredskap. I altfor liten grad har det handlet om sårene til de etterlatte, de overlevende og til organisasjonen AUF, skrev Hansmark i et debattinnlegg i avisen.

annonse

Han mener det har manglet et oppgjør mot høyreekstremismen etter 22. juli. Onsdag får han støtte av flere av ungdomspartiene, skriver avisen.

– Jeg synes AUF fortjener en unnskyldning også fra oss. Vi er flere som ikke har støttet dem i håndteringen etter 22. juli, sier leder av Senterungdommen, Torleik Svelle.

Unge Høyre er enig i at AUF ikke har fått nok støtte.

annonse

Unge Høyre-leder Ola Svenneby sier det ikke er uvanlig at AUF og Arbeiderpartiet beskyldes for å «misbruke» terrorangrepet, og at det vil ha større effekt om høyresiden stiller opp og tar til motmæle.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon