Illustrasjonsfoto: Pixabay
Illustrasjonsfoto: Pixabay
annonse
annonse

Gjenåpningen av Norge pågår med full styrke. Nordmenns forbruksgjeld fortsetter likevel å falle.

– Norge har våknet til liv med kø på kjøpesentre og proppfulle uteserveringer over hele landet. Det er derfor en gledelig overraskelse at forbruksgjelden fortsetter å falle i juni, sier kommersiell direktør Audun Danielsen i Kredinor i en pressemelding.

Det fremgår av fersk statistikk fra Gjeldsregisteret at det var en nedgang i forbruksgjelden på 3 milliarder kroner i juni. Nå ligger den samlede forbruksgjelden på 130,2 milliarder kroner. Gjennom hele pandemien har det vært nedgang i forbruksgjelden, totalt på cirka 16,3 prosent siden mars 2020.

annonse

– Nordmenn har levd roligere gjennom pandemien og dermed spart opp mye penger. Det er disse midlene som nå benyttes i gjenåpningen. De færreste har finansiert utepilsen på Lektern med lånte midler, sier Danielsen.

Også redittopplysningsselskapet Creditsafe meldte tirsdag at færre personer har fått betalingsanmerkninger i første halvår enn på samme tid i fjor.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon