Fotomontasje: Pride Parade i Oslo / Terje Pedersen / NTB / Per-Willy Amundsen / Cornelius Poppe / NTB
annonse
annonse

Har Pride en berøringsangst overfor islam? Er det mye lettere å rette skytset mot Polen og Ungarn enn muslimske land, selv om sistnevnte pisker og henretter homofile?

Per-Willy Amundsen. Foto: Torstein Bøe / NTB
Per-Willy Amundsen. Foto: Torstein Bøe / NTB

I utgangspunktet virker dette som en selvmotsigelse, men Pride kan vel sees på som skuespillere. De liker å vise seg frem i fargerike kostymer og de trives med å være i et drama. Deres interesser på soverommet har blitt et samfunnsengasjement, de skal leve ut rollen i all offentlighet. Får de ikke respekt, er det hat.

Les også: Har Pride blitt den nye antirasismen?

annonse
Illustrasjonsbilde: PublicDomainPictures /Pixabay

«Dersom FRI – Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold er opptatt av homofiles rettigheter, bør de kanskje engasjere seg litt mer i det som skjer i muslimske land, ikke konstruerte problemer her hjemme. Men det er sikkert enklere å snakke om «mangfold», så lenge det ikke koster noe.

Disse landene gir homofile dødsstraff: Afghanistan, Sudan, Pakistan, Saudi-Arabia, Iran, Irak, Mauritania og Yemen. De har alle det til felles at det er muslimske land.

Pride og FRI får kun troverdighet den dagen de forsøker å gjøre noe med dette. Problemet er selvsagt at dette alle er muslimske land. Og Pride kan jo ikke tillate seg å kritisere Islam.

annonse

Gjør hva dere vil, ha sex med de dere måtte ønske. Norge er et fritt land. Men ærlig talt: ha noen prinsipper som handler om mer enn oppmerksomhet. Ta et oppgjør med islam», skriver Per-Willy Amundsen på Facebook.

Les også: BT-kommentator ut mot «hvite, hetro menn» – kaller Hareides Pride-uttalelse for «hatprat»

NRK kontakter lederen for Fri – foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold, Alexander Gjestvang, og han er uenig med Per-Willy Amundsen. Han sier de jobber internasjonalt. Men han nevner ingenting om muslimske land. Selv om det var Amundsens poeng. Hvis en skulle bedre homofiles rettigheter så er det i slike land en bør gjøre en innsats, og ikke i Norge. Der står politikerne i kø for å feire Pride. Så der er vel jobben gjort ferdig. Det er vel ikke så mye mer å gjøre. Men i muslimske land er det fare for liv og helse å være homofil. Det burde vel oppta Fri – foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold?

– Vi jobber både nasjonalt og internasjonalt for å bedre skeives rettigheter. Noe av det er synlig og noe er mindre synlig, sier Gjestvang til NRK, og kritiserer Øst-Europa:

– Det synes jeg er veldig ufint. Han kobler seg på et veldig ugreit tog vi ser dundre rundt i Øst-Europa for tiden. Han nevner at Polen har innført såkalte «Lhbt-ideologifrie soner». Og at Ungarn har vedtatt en lov som forbyr «promotering av homofili». Det samme har Russland gjort.

Les også: Hareide har fått nok: – Man bør holde fotballen helt fri for politikk og andre propagandasaker, som Pride er

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Man kan stille spørsmål om Pride egentlig er en festival for homofile i trygge, rike land. Der de kan leve ut seg selv og kreve sine rettigheter. Sånn sett passer det i festtalene at de må gjøre noe med utviklingen i Øst-Europa, og andre land der homofiles rettigheter er svake. Men det var i alle fall ikke hva Per-Willy Amundsen sa, men dette går nok på politisk korrekthet og berøringsangst.

Man tør ikke å vri opp den klamme kluten, i frykt for å bli hengt ut som islamofob eller muslimhater. Når en homofil har blitt utsatt for vold, står det ikke så mye om gjerningsmennene i gammelmedia. Men Amundsen har vært justisminister, så han har nok sett statistikken. Selv bor jeg i Oslo og har kjennskap til at det er en overvekt av muslimer som utgjør en fare for homofile, ikke nordmenn. Men slikt skal en ikke si. Det er bedre å feie problemet under teppet.

annonse

Per-Willy Amundsen ut mot Pride: – Ta et oppgjør med islam

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon