- Resett - https://resett.no -

«Sløseriombudsmannen» til Resett: – Identitetspolitikk er den mest rasistiske tendensen i samfunnet vårt (+)

Mener scenekunstmiljøet i virkeligheten er en gjeng politiske aktivister på den ytterliggående venstresiden.

Facebook-siden Sløseriombudsmannen [1] har de siste årene blitt stadig mer kjent og omtalt i norsk offentlighet. Der postes det jevnlig innlegg med avsløringer av offentlig pengebruk på formål mange vil anse som ikke-essensielle, og som for en del kan fremstå som absurd å bruke skattepenger på. I skrivende stund har siden 75 000 følgere.

Mange har fått gjennomgå. Trønderske gangbang-klubber, sleipe etterlønn-ordførere og utedoer til 17 millioner skattekroner.

annonse

Men det er sløsing i kultursektoren som har engasjert mest. Sløseriombudsmannen er kanskje mest kjent for humoristiske harselas med offentlig finansiering av stipender til kunstnere som for eksempel leker med avføring og urinerer på scenen. Kritikken har imidlertid ikke gått kunstnermiljøet hus forbi, og reaksjonene fra scenekunstnerne har tidvis vært svært krasse og uforsonlige.

I mars i år stod hovedpersonen bak Sløseriombudsmannen frem. Are Søberg, som er blitt kalt liberalist, og som har jobbet innen finans, ble raskt en offentlig person og en profilert stemme i samfunnsdebatten. Det har ikke alltid gått helt knirkefritt.

Coronapandemien har han imidlertid taklet helt fint. Han har ikke vært nevneverdig påvirket. Det forteller han Resett i dette sommerportrettet. 

annonse

– Den har glidd litt forbi meg. Fruen i huset jobber på sykehus, så jeg hører mye om det i den forbindelse. Men det har vært ganske «laidback» der jeg bor, og det har ikke påvirket mitt liv noe særlig, sier Søberg.

Kun for abonnenter

Dette innholdet er forbeholdt våre abonnenter, logg inn for å få tilgang.
Ikke abonnent? Les mer her. [2]

LOGG INN [3]

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474