Skjermbilde: Facebook
annonse
annonse

Sylvi Listhaug fikk så hatten passet da hun sa at at pandemien har avdekket hull i integreringen.

Sylvi Listhaug. Foto: Lise Åserud / NTB

Men fra Aftenposten er tonen litt annerledes:

– Men Listhaug har rett i det mest sentrale. Nemlig at pandemien har avdekket hull i integreringen. Språkutfordringer er et av dem, ifølge ekspertutvalget. Utenlandsreiser var et stort problem. Pandemien har også vist mangler i myndighetenes strategi for å nå frem til alle i en sammensatt befolkning, skriver Aftenposten i en leder.

annonse

– Mangelfull integrering og svikt i kunnskap gir dårligere beredskap. Det er i alles interesse å lære av erfaringen for å gjøre den bedre. Men ikke bare det. Pandemien er ikke over. Vaksineringen må lykkes. Kunnskapen må brukes nå.

Les også: Dagsavisen: Listhaug og hennes spinndoktor spekulerer i nordmenns fremmedfrykt

annonse

Aftenposten skriver at smitten har vært høy i enkelte grupper med innvandrerbakgrunn. Det har vært alvorlig for Oslo, og også for landet som helhet. Avisen fremholder at vi må prøve å forstå hvorfor.

Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix
Logo til Aftenposten. Foto: Lise Åserud / NTB

– Lenge var forklaringen, blant andre fra byrådsleder Raymond Johansen, at det handlet om sosioøkonomiske forhold. Altså at mange med innvandrerbakgrunn bor trangere enn andre og jobber i yrker som er mer utsatt for smitte. Men langt ut i pandemien kom Folkehelseinstituttet med en analyse som viste at slike forhold bare forklarer litt av ulikheten, skriver Aftenposten.

Berglund Steen vil forby «innvandrersmitte» – Har nylig utgitt bok om mennesker på flukt

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon