Donald Trumps personlige advokat Rudy Giuliani. Foto: Charles Krupa / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Tidligere New York-ordfører og Trump-advokat Rudy Giuliani mister advokatbevillingen også i Washington D.C. New York fratok ham bevillingen midlertidig i slutten av juni.

Foto fra Shutterstock. Rudy Giuliani

En ankedomstol i Washington D.C. fratar Giuliani muligheten til å arbeide som advokat i byen i påvente av en videre skritt i saken i New York, skriver CNN.

Bakgrunnen er at han fremmet påstander om valgfusk i etterkant av presidentvalget i november. Giuliani ledet Trumps forsøk på å utfordre valgtapet mot Joe Biden juridisk. De mente at det hadde foregått fusk og at valgmaskiner hadde blitt fikset på.

annonse

Les også: Amerikanske medier må trekke uriktig påstand om Rudy Giuliani: – Pinlig nederlag

I kjennelsen i New York, som kom i slutten av juni, ble det konkludert med at det finnes «ubestridte beviser» på at Giuliani kom med «beviselig usanne og villedende uttalelser til domstoler, folkevalgte og den bredere offentligheten» i sin kapasitet som advokat for Trump, skriver NTB.

Rudy Giuliani fratatt advokatbevillingen etter valgfuskpåstander

annonse

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon