Arild Hermstad før landsmøtet til MDG. Foto: Terje Pedersen / NTB
annonse

Fungerende leder i Miljøpartiet de Grønne, Arild Hermstad, mener at staten overkjøre kommunene.

Kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup (H). Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup slår fast at MDG har liten tillit til det lokale selvstyret. Han mener at vettet er ganske jevnt fordelt i Norge, og at vi skal lytte til dem som har skoen på, og som vet hvor den trykker.

– Kommunene har vist at de alltid vil bygge. Stort sett vil de nesten aldri verne fordi de ønsker virksomhet, mer penger i kommunekassen og de ønsker å være ja-kommuner, sier Arild Hermstad til NRK.

annonse

Les også: Hvis MDG får makt forsvinner parkeringsplasser og motorveibygging

Hermstad er på befaring langs vestlandskysten, som han mener er truet av nedbygging. Han gir kommunene skylden. De tillater for mye bygging. Det skal egentlig være byggeforbudet i strandsonen, men kommuner kan legge planer eller gi dispensasjoner.

– Staten burde satt ned foten for dette, Statsforvalteren burde gjort det. I stedet har vi en regjering som går motsatt vei, og som vil at det skal bli enda enklere for kommunen, sier Hermstad.

annonse

Les også: MDG vil forby gratis parkering

MDG får støtte av SV. De vil også begrense kommunenes mulighet til å gi dispensasjoner fra byggeforbudet i strandsonen. Men Nikolai Astrup støtter ikke forslaget om å frata kommunene selvstyre.

– Vi skal leve av kystnære ressurser i mange år fremover, men da må vi også tillate at det er aktivitet i strandsonen, sier han, men legger til at regjeringen er opptatt av å ivareta allmennhetens tilgang til strandsonen;

MDG-politiker: – Altfor lenge har bilen fått altfor mye plass

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse