- Resett - https://resett.no -

Min grådige nabo & tilhengere

Min nabo har to tilhengere. Begge to er rundt samme størrelse og ser ut til å være i samme stand. Det eneste som skiller dem er merke. Den ene hengeren bruker min nabo ofte mens den andre står oftest på sin faste plass.

Hvis Unge Høyre får det som de vil, kommer ikke Liberalistene til å få stille i skoledebatter i Innlandet. Foto: NTB Scanpix
Foto: NTB Scanpix

Jeg har ingen tilhengere. Så når jeg trenger en så må jeg leie. Ikke av min nabo, han har jeg verken spurt eller snakket med om dette.

Jeg låner en tilhenger av et utleiefirma som tar en fast dagsleie, som gjør at jeg har mindre å rutte med. Samtidig som naboen med sin frekkhet har to hengere! Det er utålelig! Den ene bare står der dag etter dag, mens jeg må betale for å låne av et firma som beriker seg på at jeg trenger en. Det er dypt urettferdig og fører til at forskjellene øker mellom meg og naboen. Han trenger ikke to, han har jo bare en bil, og har ikke noe ekstra behov for en tilhenger til.

annonse

Les også: Mikropartier ødelegger høyresiden! [1]

Jeg mener det bør settes en grense over hvor mange tilhenger en person kan ha. Dette så vi andre kan også få en henger i det begrensede markedet av tilhengere. Faktisk kan det i 2030 bli mangel på tilhengere, viser en forskningsrapport fra «Tilhengere Agenda 2030», og det vil øke prisen enda mer for meg som har veldig stort behov for en slik vare.

Faktisk bør staten kreve å få hans henger og gi den til en som ikke har, men trenger en som meg. Da har vi begge en og vi begge slipper å betale for leie hos private tilbydere som tar høye priser. Jeg mener at vi må få et mer rettferdig samfunn og jevne ut slike forskjeller.

annonse

Du rister kanskje på hodet, og luer på hva slags kjemikalier jeg snublet over i garasjen.

Les også: Liberalistene bør ut av FrP [2]

Men dette er sosialdemokratisk politikk i 2021. De stiller ikke spørsmål som om hvordan min nabo fikk to hengere, eller hvorfor jeg ikke har prioritert å legge av penger til å kjøpe en hvis det var så viktig for meg å ha denne tryggheten.

Arbeiderpartiets lokaler på Youngstorget i Oslo. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Sosialismens mange varianter handler om å jevne ut forskjeller uten å se på hvorfor noen har mer en andre, uten å se timene som er lagt bak eller risikoen som ble tatt. Likhetsfokuset ser bare på sluttresultatet, og ikke prosessen før en får ulike resultater. En sosialist ser bare på kontoen din på slutten av dagen og er den høyere en deres skal du straffes, fordi ulikhet må bekjempes.

Ikke se på hva naboen din har og krev av han. Vi trenger heller flere som gjør noe for seg selv så de får råd til tilhengeren.

Bedre med politiet på tiktok enn i buksa [3]

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474