- Resett - https://resett.no -

Naboer raser mot mosképlaner i Bergen: – Vi er sinte

– Dette er «utstillingstoleranse».

Byrådet i Bergen sa nylig ja til at Bergen moské kan ta sine planer om å bygge ny moske videre. Det skaper reaksjoner blant naboene ved den aktuelle tomten. Planene innebærer et inngrep i Blaauwengen, som er et av få grøntområder i dette området i Bergen.

– Man ønsker å lande en jumbojet av en moské, på et frimerke av en park. Vi naboer opplever å ikke bli hørt, sier Tom Are Trippestad til Bergensavisen [1].

annonse

– Byrådet ser helt bort fra innspillene fra oss beboere, vedtatte planer, fagetatens vurderinger, og tidligere lovnader om park på Blaauwengen. Prosessen i denne saken fremstår bare som et skuebrød, mener Trippestad.

Avfeier kritikken

Prosjektleder Faicel Chaaibi i Bergen moské sier at de har fulgt en demokratisk prosess, hørt på alle innspill og undersøkt alternative plasseringer.

annonse

– At naboene er sinte fordi de ikke får viljen sin er en vanlig reaksjon, og det har vi forståelse for. Når det er mange interesseparter og ulike meninger så er det vanskelig å tilfredsstille alles behov, sier Chaaibi.

Trippestad står ikke alene. Han har med seg en rekke andre naboer i sin kritikk av byrådets saksbehandling og moskéens fremferd.

– Dette er «utstillingstoleranse». Planen til moskéen skal vedtas, uavhengig av vanlige prosesser, for å vise byrådets toleranse, sier Trippestad.

– Vi er sinte.

Ikke endelig

Byutviklingsbyråd Thor Haakon Bakke (MDG) synes at saken om ny moské
er veldig vanskelig. Han avfeier imidlertid påstander om at den er et skuebrød eller skinnprosess.

– Vi har på ingen måte gitt et endelig ja til ny moské, men har sagt ja til at de kan fortsette planprosessen. Hverken grønne verdier eller kulturminner er blitt mindre viktig, sier Bakke til Bergensavisen.

Sak om moske som kjøper iskremfabrikk i Fredrikstad til topps i sosiale medier [2]

Tegn abonnement [3] eller støtt oss på andre måter [4] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse