Stein Erik Hagen. Foto: Terje Pedersen / NTB
annonse

På lederplass skriver Dagsavisen at man ikke finner et bedre argument for formuesskatt enn intervjuer med Stein Erik Hagen. 

Nettstedet Dagsavisen.no logo.

– Først er det kulturelt komisk, den unge kjæresten, kunsten, og ikke minst omtalen av luksusleiligheten på Tjuvholmen til noen titall millioner som «hytta». Men når latteren legger seg, er det rystende lesing, skriver Dagsavisen, og legger til:

– Milliardær Hagen har steget ned til allmuen for å gi et sommerintervju med Dagens Næringsliv.

annonse

Les også: Stein Erik Hagen har fått seg kjæreste

Men om man leser det lange intervjuet i DN, så må en spørre seg hvorfor Dagsavisen ler, i alle fall nå i disse pridetider. Hagen sier at det var vanskelig å være homofil da han var ung, og det tok mange år før han våget seg ut av skapet. Ler Dagsavisen av det?

Om så er det modig gjort, siden vi er inne i en tid der den miste kritikk av slikt blir sablet ned som hat. Hva som er rystende lesning er også litt forvirrende, er det at en voksen mann som har vært gift flere ganger, har fire barn og åtte barnebarn nå har fått en mannlig samboer? Trodde vi levde i 2021. Men.

Stein Erik Hagen, her fotografert sammen med Olav Thon under Norges Banks årstale torsdag, møtte Oslos byrådsleder for å diskutere kunstgaven Hagen vil gi byen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse

Dagsavisen forteller at historien om dronning Marie Antoinette og kaker er bare tull, men de mener at den likevel illustrerer godt hvor virkelighetsfjern overklassen gjerne blir. Hagen sa i intervjuet at det er noen som må arbeide for å betale andres trygd. Han mente at det er for mange som lever av trygd. Men dette falt ikke i god jord hos en avis som mottar flere titalls millioner i pressestøtte.

Les også: LO-lederen mener Stein Erik Hagen er usmakelig

– I intervjuet utviser han en holdning til vanlige folk som rett og slett skremmer. Han antyder latskap blant dem som står utenfor arbeidslivet, samtidig som han og kjæresten klager over den lange veien fra sentrum til hjemmet i Holmenkollen, skriver Dagsavisen, og legger til:

– Hagen sier til avisen at de norske velferdsordningene ikke er bærekraftige. Han tror folk vil skjerpe seg, bare ordningene blir dårligere.

Les også: Rimi-Hagen i Davos: – Trump har fått orden på økonomien

annonse

Dagsavisen påstår også at Stein Erik Hagen er med på å undergrave systemets tåleevne. De kaller ham en kapitalist og en simpel skatteflyktning.

– Hagen-familien snyter derfor det norske fellesskapet for utbytteskatt og formuesskatt. Men å rette fingeren mot vanlige arbeidsfolk og sjuke, det har han ingen problemer med.

– Dagens Næringsliv skal ha honnør for å la pengemakta i Norge få lov til å snakke ut. Norsk presse burde intervjue flere av våre milliardærer. Det er svært interessant og opplysende, mener Dagsavisen.

Som ikke liker rikinger.

Gir to millioner til Frp

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse