Administrerende direktør Valborg Lundegaard i Aker Carbon Capture. Foto: Gorm Kallestad / NTB
annonse
annonse

Aker Clean Hydrogen tapte 60 millioner kroner i løpet av sitt første halvår etter oppstarten.

Også Aker Carbon Capture melder om tap i andre kvartal, skriver NTB.

Selskapene er en del av Kjell Inge Røkkes fornybarkonsern Aker Horizon, som ble skilt ut fra Aker Solutions og gikk på børs tidlig i 2020.

annonse

Direktør Knut Nyborg i Aker Clean Hydrogen ser imidlertid lyst på fremtiden.

– I løpet av kun få måneder har vi etablert prosjekter og prospekter med nettokapasitet på mer enn 1,7 gigawatt i Norge, Chile og Uruguay, og er stødig på vei mot 2030-målet om en kapasitet på 5 gigawatt, sier han i en pressemelding.

Kjell Inge Røkke. Foto: Lise Åserud / NTB

Selskapet kan blant annet melde om en intensjonsavtale med oljegiganten Shell om å utvikle Aukra Hydrogen Hub. Shell er operatør av Ormen Lange-gassfeltet i Norskehavet, som sender gassen inn til Nyhamna i rørledninger.

annonse

Aker Carbon Capture , som satser på karbonfangst- og lagring, kan på sin side skilte med en omsetning på 69 millioner kroner og et negativt driftsresultat (EBITDA) på 47 millioner kroner.

– Mange selskaper som ønsker å redusere egne utslipp gjennom karbonfangst, er blitt holdt tilbake av kompleksiteten og forpliktelsen det krever. Dette er karbonfangst gjort på den enkle måten, sier administrerende direktør Valborg Lundegaard i en pressemelding.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon