Geir Evanger. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
annonse
annonse

Det er ikke rart at ordinært politi har vansker med rolleblanding, når ikke engang påtalemakten forstår det.

Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix

Det dreier seg om Norsk Narkotikapolitiforening (NNPF), skriver BT i en leder. Avisen sier at det er en privat interesseorganisasjon, og at den jobber aktivt for å hindre rusreform og avkriminalisering av narkotika.

– De fleste av de 3600 medlemmene er politifolk, og har i flere tilfeller opptrådt på en sånn måte at det har vært vanskelig for publikum å skille organisasjonen fra etaten. Denne rolleblandingen er høyst problematisk.

annonse

Les også: Norsk Narkotikapolitiforening granskes

De påpeker at nestlederen, Geir Evanger, er statsadvokat og påtalemyndighet og en del av det norske rettsvesenet, og skriver videre:

– På fritiden jobber han altså samtidig med å påvirke politiske beslutninger og hindre potensielle lovendringer gjennom sitt verv i NNPF.

annonse

– Rolleblandingen er åpenbart problematisk.

Men på NRKs Dagsnytt 18 forstår han ikke problemet og uttaler: «jeg jobber med det samme på jobben som jeg gjør i foreningen. Det er stort sett sammenfall mellom det jeg gjør disse stedene.»

Illustrasjonsfoto: Kyrre Lien / NTB scanpix

BT mener at lederne i NNPF har problemer med å skille hvor deres ulike embeter begynner og slutter. De mener at Evanger har en politisk slagside.

– Dette er egnet til å undergrave tilliten til befolkningens rettssikkerhet, til staten, domstolene og til påtalemyndigheten.

«Politiforening» fikk millioner i offentlige midler

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon