Ordfører i Sandnes Stanley Wirak til venstre og varaordfører Pål Morten Borgli under langrenn på Blinkfestivalen i Sandnes sentrum i 2018. Foto: Carina Johansen / NTB
annonse
annonse

Prosjektet har fått 3,8 millioner kroner i støtte av det statlige Innovasjon Norge.

– Vi skal løse problemet med at elsparkesyklene ligger og flyter rundt omkring og at folk skal sette de tilbake på plass, sa Helge Sverre Eide til NRK i desember 2020.

Han er daglig leder i Kristiansand-selskapet WPC (Wireless Power and Communication) som fikk 3,8 millioner av Innovasjon Norge.

annonse

Så spoler vi fram til juni 2021. NRK skriver i en artikkel mandag 12. juli at for «litt mer enn to uker siden var det storslått åpning av en ny ladestasjon for elsparkesykler i Sandnes sentrum. (…) 36 ladepunkt fordelt på 12 stasjoner skulle være starten på et prosjekt med ambisjon å hjelpe byer med å få orden på elsparkesyklene.»

– Her er det et stort potensial til å komme seg ut i verden, og til andre byer, sa stortingspolitiker Margret Hagerup (H) under åpningen.

Men nå, etter bare to uker, er ladestasjonene demonterte.

annonse

Kommunen mener ifølge NRK at det var for få lade- og parkeringspunkt til at folk kan ta ordningen skikkelig i bruk.

– De bør få på plass avtaler med borettslag og bedrifter, for å få plassert ut flere ladestasjoner, sier ordfører Stanley Wirak til NRK.

– Sandnes mener prosjektet er litt prematurt med tanke på antall leverte ladepunkter sett i forhold til antall utplasserte elsparkesykler. WPC var ikke i stand til å levere mer enn dette i første omgang, sier Gundersen.

Ladestasjonener er dermed fjernet, og det er uklart om og når de kommer tilbake

Sløseriombudsmannen har kommentert pengebruken på sin Facebook-side.

– Sandnes kommune satte ut ladestasjoner for el-sparkesykler for 10 millioner kroner. To uker senere har kommunen demontert disse, da de følte det ble for mange sparkesykler i byen. SÅ kort tid er det sjeldent det går fra snorklipping og politiker-taler til skattemillionene er tapt! skriver han.

Artikkelen fortsetter.

Innlegget til Sløseriombudsmannen har fått mer enn tusen reaksjoner og 130 kommentarer. De fleste er opprørt.

annonse

– Herlig, og de er ikke en gang flau over sløseriet, skriver en.

– Mennesker med SÅ dårlig økonomisk teft burde overhode ikke være ansatt i offentlig forvaltning! skriver en annen.

Men Sløseriombudsmannen får også kritikk for å være unøyaktig.

– Er vel på sin plass å opplyse om at det er private bedrifter som har investert. Å fremstille dette som kommunen er helt feil. Sandnes kommune har ikke brukt penger på dette slik det fremstilles, skriver en.

– Innovasjon Norge har brukt 3,8 mill. skattekroner, svarer Sløseriombudsmannen.

– Men Innovasjon Norge er ikke det samme som Sandnes kommune, påpeker en tredje person.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon