Jussprofessor mener at næringsminister Iselin Nybø (V) kan kreve millionbonusene fra Norwegian tilbakebetalt. Foto: Terje Pedersen / NTB
annonse
annonse

Jussprofessor Mads Andenæs ved Universitetet i Oslo mener staten må kreve en nullstilling av bonusene.

Det vil med andre ord tilsi en tilbakebetaling av Norwegian, skriver Klassekampen.

– Statens syn er klart, det var en låneavtale og vilkårene ble brutt. Da må staten håndheve opsjonsforbudet, sier Andenæs.

annonse

Opposisjonen på Stortinget krever svar på hva næringsminister Iselin Nybø (V) vil gjøre med millionbonusene til Norwegian. Stortingsrepresentantene Terje Aasland (Ap) og Geir Pollestad (Sp) har tidligere etterlyst en oppklaring om hva som skjedde med bonusene og om hva næringsminister Iselin Nybø (V) vil gjøre med uenigheten om når bonusforbudet utløp.

Næringsminister Iselin Nybø (V). Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Det gjelder blant annet når bonusutbetalingsforbudet utløp, der Norwegian mener det var i desember i fjor, mens Nybø mener det var i mai i år.

Aasland sier det er urovekkende at Nybø ikke er tydelig på om hun skal følge opp saken juridisk, mens Pollestad mener det fortsatt er et «åpent spørsmål» om når forbudet utløp.

annonse

Næringsministeren skriver i en epost til Klassekampen at hun tidligere har vært krystallklar på hva hun mener om bonusene og at hun ikke har mer å legge til.

Både Aasland og Pollestad planlegger å følge opp bonussaken når Stortinget åpner igjen.

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon