HAR ANKET DOMMEN: Sladdet bilde mannen (25), som Oslo tingrett nå har gitt 12 års fengsel for medvirkning til terror. Foto: privat / NRK.no
annonse
annonse

En 25 år gammel mann fra Skien som var tiltalt for tre forsøk på å medvirke til terrorangrep, er dømt til tolv års fengsel.

Påtalemyndighetene mente at den muslimske innvandreren (25) med bosted i Skien i tre tilfeller har medvirket til terrorangrep utenlands gjennom chattegrupper som han var administrator for.

Nå har retten vurdert bevisene, og sier seg i all hovedsak enig. Mannen dømmes derfor til 12 års fengsel. Dette er imidlertid lavere enn påtalemyndighetenes påstand, som gikk inn for 15 år bak murene.

annonse

Dommen bekreftes overfor NRK av mannens forsvarer, Brynjar Meling.

Mannen nektet straffskyld på samtlige punkter om terror. Advokat Meling forteller til NRK at hans klient reagerer sterkt på straffeutmålingen.

Meling uttaler at dette er den første rettssaken i Norge som kun dreier seg om chatting på nett og deling av informasjon på nett.

annonse

– Vi skal gå igjennom og se hvor langt anken rekker. Han er glad for å bli trodd på at han ikke hadde terrorhensikt på noen av punktene, men reagerer sterkt på straffutmålingen, sier Meling.

Den domfelte har allerede anket.

16-åring dømt for terrorvirksomhet

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon