ROJALT BESØK: Kongeskipet Norge la til kai i Bodø 15. juli 2021. Harald synes dermed å ha fulgt regjeringens oppfordring om å feriere innenlands i år. Foto: Mats Torbergsen / NTB
annonse
annonse

Kongelig sommerferie i nord.

De aller fleste trenger et avbrekk inn imellom, enten man er kongelig eller vanlig arbeidsfolk.

DD.MM. Kongen og Dronningen synes å ha fulgt regjeringens oppfordring om å feriere innenlands mens COVID-19-pandemien pågår.

annonse

Nå har de nemlig lagt ut med Kongeskipet Norge og seilt nordover.

Torsdag la Kongeskipet til kai i Bodø, fylkeshovedstaden i Nordland. Der kunne flere kongelige ses gå i land, melder NTB.

Det er ukjent om monarken har fått med seg det seneste farevarselet fra Meteorologisk Institutt.

annonse

Fredag kan det nemlig komme sørvestlig stiv til sterk kuling med kraftige vindkast på 27-30 meter i sekundet i Salten, Ofoten, Lofoten, Vesterålen og Sør-Troms.

Les også: Nå bør du pakke ned teltet

Imidlertid har Kongeskipet allerede vært i Troms. Forrige uke lå det flere dager i Tromsø, og både kongefamilien og kronprinsfamilien ble sett gå om bord på skipet.

Lørdag ankret Kongeskipet opp utenfor Hopen etter å ha seilt fra Tromsø via Andøya, Sortland og Raftsundet. Søndag kunne det observeres utenfor Årstein i Vågan i Lofoten.

Dermed er det mest sannsynlig at Kongeskipet fortsetter sørover på sin ferd.

Kongehuset gikk med kraftig underskudd

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon