Fotomontasje: Lan Marie Berg i Olav V gate / Terje Pedersen / NTB / Olav Vs gate i Oslo sentrum / Håkon Mosvold Larsen / NTB
annonse
annonse

Klimautfordringene løses best med realisme, ikke drømmer, mener Jonny Hesthammer, CEO for M Vest Energy.

Byråd for miljø- og samferdsel Lan Marie Berg trykket på knappen som avfyrte den første tunnelsalven i prosjektet for byggingen av ny vannforsyning til Oslo. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

I en kommentar i Dagsavisen 30. juni, tar Lan Marie Berg et oppgjør med Norges innsats i klimapolitikken.

– Hun er tydelig frustrert over innsatsen til Norge, og forklarer hva som må til for å skape en ny, grønn og trygg framtid. På veien fordreier hun fakta og tyr til konspirasjonsteorier for å overbevise leserne, skriver Jonny Hesthammer i Dagsavisen.

annonse

– Berg har svært dårlig tid, og for å understreke hastverket refererer hun til den siste rapporten fra Det internasjonale energibyrået, IEA. Hun hevder de sier at leting etter mer olje og gass må stanse i 2021 hvis vi skal nå Parisavtalen. Det er feil.

Les også: MDG-Lan: – Vi har en stor gjøkunge i redet, oljebransjens dominans

Hesthammer er daglig leder i M Vest Energy. Han skriver at IEA har laget ett scenario for å illustrere hva som kreves for å nå nullutslippsmålet. I dette ene scenarioet trenger ikke verden lete etter mer olje og gass fordi det allerede er funnet nok.

annonse

– Berg finner det opportunt å erstatte IEAs «trenger ikke» med at letingen «må stanse», og at det er «ikke plass til» å lete mer. Dette er en fordreining av fakta til propaganda.

Han oppfordrer Berg til å lese resten av IEA-rapporten. Det som kreves i scenarioet om  nullutslipp er helt urealistisk å få til innen 2050.

Les også: MDG-Lan: – Jeg skjønner virkelig ikke hva som er ekstremt med oss

Høyesterett. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Hesthammer mener også at Lan Marie Berg blir nærmest konspiratorisk når hun mer eller mindre beskylder Høyesterett for å være korrupt, ettersom de ikke konkluderte i favør av Greenpeace med flere i klimasøksmålet mot staten. Han understreker at det er lov å være skuffet, men slår fast at utfallet kan skyldes andre ting enn at Høyesterett har «olje på hendene».

Svært dyrt, ekstremt vanskelig, og får alvorlige konsekvenser: – IEA viser hvorfor nullutslipp i 2050 ikke er mulig

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon