Titusener i Paris gater i forbindelse med demonstrasjon mot myndighetenes coronapass. En person viser frem plakat med påskriften Liberte, som betyr frihet. Foto: AFP
annonse
annonse

Over 100 000 demonstrerte mot obligatorisk coronapass og vaksinetvang i Paris.

Fredag tok titusener av franksmenn til gatene for å protestere en ny lov mot obligatorisk koronavaksine for helsepersonell, og krav om koronapass i en rekke sammenhenger.

annonse

«Ytre høyre»

Demonstrantene er provosert over de nye coronareglene president Emmanuel Macron kunngjorde i uka som gikk. Et coronapass innføres fra august, og personer som ikke har passet kan risikere å bli nektet adgang til restauranter og kino.

I Norge har den gigantiske demonstrasjonen fått minimal oppmerksomhet. NTB skrev følgende i en pressemelding:

annonse

«I Paris sto en vaksinemotstander på ytre høyre fløy i spissen for en stor folkemengde». NTB informerte ikke hvem denne personen var i sin pressemelding, eller hvorfor dette hadde noen som helst betydning.

De over 100 000 demonstrantene i Paris ropte «Frihet!» og bar plakater med påskriften «medisinsk diktatur». De ropte også at de nye reglene vil aldri bli godtatt.

Det var også protester i Strasbourg, Lille, Montpellier og andre steder i Frankrike.

President Emanuel Macron innførte også obligatorisk coronavaksine for alt helsepersonell i landet. Turister som besøker landet må vise frem papirer at de er vaksinert, eller har et såkalt coronapass.

Den franske befolkningen er blant de mest vaksineskeptiske i Europa. En meningsmåling fra desember 2020 viste at bare 40 prosent av franskmennene ville ta coronavaksine.

Den ekstra skepsisen i Frankrike blir av mange tilskrevet utilsiktede negative effekter av svineinfluensavaksinene i 2009, samt andre medisinske skandaler fra 1990-tallet melder The Guardian.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon