UTRYGT Å LEKE: Det er ikke lenger Saltkråkan-idyll over svenske nabolag. Lørdag kveld 17. juli 2021 ble to barn på fem og seks truffet av pistolskudd i Flemingsberg utenfor Stockholm. Foto: Johan Jeppsson / TT / NTB
annonse
annonse

Statsministeren er «forbannet».

Lørdag ble to barn truffet av skudd i Flemingsberg, like sør for Stockholm.

Barna var ute og lekte, og ble truffet av skudd i bena, melder NTB etter opplysninger fra svensk politi.

annonse

Barna skal være fem og seks år gamle, ifølge svenske medier.

Nå er ni menn pågrepet.

Hos politiet forstår de lite.

annonse

– Vi vet ikke hva intensjonen var, om dette var et bevisst skudd eller vådeskudd, hvem som var målet for skytingen og hvorfor barna var på dette stedet, sier fungerende rikspolitisjef Mats Löfving.

Blant de pågrepne har minst fem koblinger til organisert kriminalitet i det såkalte Flemingsbergsnätverket, skriver Expressen.

Flemingsberg er et innvandrertett område. Lederen av nettverket, Alihan Dzhamaludinov, skal ha blitt skutt og drept i begynnelsen av juli.

De pågrepne er i alderen 18 til 27 år.

Sveriges statsminister er «forbannet».

– Denne hensynsløse volden som skremmer hele nabolag, er forferdelig. Å bruke vold i et område der barn oppholder seg, viser hensynsløshet. Alle barn har rett til et liv uten vold, skriver statsminister Stefan Löfven.

Kaster stein på danske biler i Sverige

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon