Sylvi Listhaug (Frp) ber Arbeiderpartiet og Jonas Gahr Støre skrote rusreformen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Sylvi Listhaug og Jonas Gahr Støre. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
annonse

Det er Ap-planen frem til valget.

I august 2017 reiste Sylvi Listhaug til Rinkeby i Sverige. Den opprinnelige Ap-planen om å ikke diskutere innvandring før stortingsvalget, ble ufrivillig skrinlagt og Støre kritiserte regjeringen for å skape «et kaldere samfunn». Frp gjorde det bedre enn ventet.

«Valget ble en gigantisk nedtur for Ap, og velgerundersøkelsene viste at innvandring var den viktigste saken for velgerne», skriver DN.

annonse

Nå skal visstnok Ap prøve å gjennomføre det de planla men ikke klarte i 2017, ifølge DNs kilder.

«Fremfor å gå i klinsj med Listhaug, vil Ap heller peke på KrF og Venstre til å svare på hennes utspill. Det er disse partiene Frp må avklare innvandringspolitikken med», er meldingen kildene sender til DN.

Utspillet er trolig kalkulert.

annonse

Ap skal ha sett til Danmark og hentet ideer fra sitt søsterparti Socialdemokratiet. De gikk til valg på en kraftig omlegging av dansk asylpolitikk og i 2019 vant Mette Frederiksen regjeringsmakten. En viktig årsak til suksessen var at de stjal tilbake arbeiderklassevelgere fra det innvandringskritiske Dansk Folkeparti.

Det hviskes nå om å få til det samme i Norge.

Ap vil altså være tydelige på innvandring denne gang − og i motsetning til i 2017 – men det er Frp og Listhaug som skal ties i hjel.

Frp-leder Sylvi Listhaug sier angivelig til DN at det er «feigt» av Ap at de ikke vil diskutere innvandring med henne.

– Det er en av de store utfordringene Norge står overfor, og det viser vel nok en gang at med Ap blir det økt innvandring til Norge. Det er det siste Norge trenger med så store integreringsproblemer, sier hun til avisen.

 

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse