Det kinesiske flagget vaier utenfor Folkerepublikken Kinas ambassade på Vindern i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
annonse
annonse

Kina mener å være overrasket da Norge «plutselig» påsto at de sto bak IT-angrepet mot Stortinget i mars. Norge har ikke fremlagt bevis, mener de.

– I ettermiddag kom den norske siden plutselig med påstand om at IT-angrepet i mars stammet fra Kina, uten å ha kommunisert med kinesisk side for å få verifisert denne informasjonen, skriver den kinesiske ambassaden i en uttalelse til NTB mandag kveld.

En rekke andre vestlige land og organisasjoner i mellomtiden har kommet med anklager om kinesiske cyberangrep. Den kinesiske ambassaden antyder at disse samarbeider om å sverte Kina.

annonse

Sammen med sine allierte i EU og Nato, samt Storbritannia, Canada, New Zealand og Japan gikk USA mandag ut og anklaget Kina for å stå bak det massive dataangrepet på Microsoft Exchange i vår.

Norges utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) kunngjorde mandag ettermiddag at hun mener Kina er ansvarlig for IT-angrepet som rammet Stortinget tidligere i år. Innbruddet i Stortingets e-postsystemer fant sted 10. mars, og skjedde ved at sikkerhetshull i e-posttjeneren Microsoft Exchange ble utnyttet.

– Vi håper den norske siden kan komme med fakta og bevis, slik at vi kan finne ut av sannheten her, skriver ambassaden.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon