- Resett - https://resett.no -

Mann død etter skyting ved Oslo rådhus

En mann er erklært død etter å ha blitt skutt ved Oslo rådhus mandag ettermiddag. En annen mann er pågrepet og siktet for drapet.

Det er en relasjon mellom de involverte, kan leder Grete Lien Metlid i Felles enhet for etterretning og etterforskning (FEE) i Oslo politidistrikt konstatere.

– Dette er to norske, voksne menn, begge fra Oslo. Vi kan ikke si noe spesifikt om motiv, men vi knytter ikke dette foreløpig til noen pågående konflikter som politiet kjenner til, sier Metlid.

annonse

Nærmeste pårørende skal være varslet, og politiet ser på mulighetene for å gjennomføre avhør av den siktede mannen mandag kveld. Mannen har fått oppnevnt advokat Mette Yvonne Larsen som sin forsvarer.

– Krimteknikere jobber nå på stedet. Vitneavhør er sentralt her, og dersom noen har bilder eller video fra åstedet, er dette interessant for politiet, sier hun.

Nødetatene ble først varslet om skyting i sentrum klokken 17.44 mandag ettermiddag. Blant dem som ringte inn til politiet, var den siktede mannen selv, ifølge Metlid. Han er kjent for politiet fra før.

Tegn abonnement [1] eller støtt oss på andre måter [2] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474