Mannen som her bærer på et flagg, ble mandag dømt til åtte måneder i fengsel for å ha deltatt i stormingen av Kongressen. Arkivfoto: U.S. Capitol Police / AP / NTB
annonse
annonse

Mandag ble en mann fra Florida dømt til åtte måneder i fengsel for å ha deltatt under stormingen av Kongressen i januar.

Mannen er den første som er idømt ubetinget fengselsstraff etter stormingen. En kvinne fra Indiana har tidligere blitt dømt til betinget fengsel, samfunnstjeneste og bot.

Etter en avtale med påtalemyndigheten i juni, erklærte 54-åringen fra Englewood i Florida seg skyldig i kriminelle forhold, blant annet sammensvergelse og opprør.

annonse

Mannen handlingene sine og sa at han skammet seg over å ha deltatt i stormingen, under domsopplesningen mandag.

– Hadde jeg hatt noen anelse om at protesten ville eskalere slik den gjorde, ville jeg aldri ha våget meg lenger enn fortauet utenfor Kongressen, sa han.

– Dette var en tåpelig beslutning fra min side.

annonse

Aktor ba opprinnelig om en fengselsstraff på 18 måneder. Mandagens dom kan sette presedens for de hundrevis av andre tiltalte etter stormingen i januar.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon