Nødetatene er i Tordenskiolds gate i Oslo sentrum der en person har blitt skutt mandag ettermiddag. Personen fremstår som svært alvorlig skadd. En person er pågrepet. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
annonse
annonse

En person er skutt i Oslo sentrum mandag ettermiddag. Personen skal være svært alvorlig skadet.

En person er pågrepet.

Klokken 17:44 ble nødetatene varslet om skytingen, skriver Nettavisen.

annonse

– Vi fikk en del meldinger inn til oss om at det var avfyrt et skudd. Vi er på stedet nå, og en person er skutt. Personen fremstår alvorlig skadd, sier operasjonsleder Bjørn Gunnar Nysæter ved Oslo politidistrikt.

– I Tordenskiolds gate, ikke langt fra Rådhuset, finner politiet en person som vi kan bekrefte at er skutt, sier Nysæter videre.

annonse

Han konstaterer at tilstanden beskrives som svært alvorlig.

Like i nærheten av åstedet ble én person pågrepet. Politiet tror dette er den eneste gjerningspersonen.

– Vi mener å ha kontroll på de involverte partene og mener det ikke er grunn til bekymring for andre i Oslo sentrum, sier operasjonslederen.

Innsatsleder Erling Olstad sier på et pressemøte at politiet var på stedet fire minutter etter at meldingen kom inn.

Politiet påtraff der en person utenfor en bil, som de tok kontroll på.

– Inni denne bilen er det da en person som er skutt, sier Olstad.

annonse

Han sier at den pågrepne er en mann. Han vil ikke si mer om fornærmede da de ikke har fått bekreftet vedkommendes identitet ennå, og heller ikke hvorvidt det er noen relasjon mellom fornærmede og pågrepne.

– Han har forklart seg så langt til politienhetene og fortalt at han har vært i tilknytning til stedet der hendelsen har skjedd, sier innsatslederen.

Et vitne forteller til Nettavisen at han oppfattet det som om den antatte gjerningsmannens pistol kilte seg fast.

– Jeg så at en mann forsøkte å få pistolen i orden. Pistolen hadde klikket, så han fikk ikke ladet pistolen. Han prøvde å slå den i bakken og borti en bil, bare for få pistolen i gang, men han fikk ikke pistolen i gang. Så gikk det kanskje et minutt før han kastet en pistol inn i bilen, sier vitnet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon