Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB
annonse
annonse

Fordi unge ikke melder seg til vaksinering, har både Ullensaker og Nesodden begynt å gi dose to av coronavaksinen til innbyggere kun tre uker etter at de fikk dose én.

– Nesodden kommune har, som alle andre kommuner, slitt med den yngste gruppen. De uteblir i større grad fra timene eller avbestiller, sier Anita Nilsen, kommunalsjef helse, omsorg og sosial i Nesodden kommune til VG.

Denne uken har kommunen vaksinert personer i alderen 18–24 år og 40–44 år. De tilbød også drop-in-vaksinering forrige uke grunnet liten respons blant de yngste. Det førte til at de startet på nye hetteglass som må brukes opp.

annonse

I disse tilfellene har kommunene to alternative fremgangsmåter, sanksjonert av FHI: Enten må de prøve å gi sine ekstra doser til nabokommuner, eller så må de fremskynde dose to. Nesodden opplyser at de kjører drop-in også neste uke, og bruker resten på å fremskynde dose to dersom det er enda mer igjen.

Nilsen presiserer at dette kun vil skje i uke 29. Etter det kommer de til å takke nei til doser. Ullensaker melder at de er i samme situasjon som Nesodden.

– Vi har allerede tilbudt dose to tidligere og fortsetter i ukene fremover til overskuddsdosene er brukt opp, sier kommuneoverlege Einar Kristian Borud i Ullensaker til VG.

annonse

FHI mener man er ferdig med å tilby dose én når minimum 90 prosent har fått den. 82 prosent av innbyggerne i Ullensaker har fått minst én dose.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon