Selv om salget stanser i bosetningene, sier selskapet at de vil fortsette å selge iskremen i Israel gjennom en ny ordning. Det kan bli vanskelig, ettersom store israelske supermarkedkjeder som distribuerer Ben & Jerry's produkter, alle opererer i bosetningene. Her er isfabrikken i Waterbury, Vermont. Arkivfoto: AP / NTB
annonse
annonse

Ben & Jerry’s stanser iskremsalget i det de kaller israelskokkuperte områder.

Ben & Jerry’s, som har hovedkontor i USA, forklarer at salget i okkuperte palestinske områder ikke er i tråd med selskapets verdier, heter det i en uttalelse mandag.

«Vi hører og anerkjenner også bekymringene som våre tilhengere og trofaste partnere deler med oss», sier iskremkjempen.

annonse
Israels statsminister Naftali Bennet. Foto: Gil Cohen-Magen/Pool via AP

Israels statsminister, Naftali Bennett, kaller beslutningen for umoralsk. Også det Israelske utenriksdepartementet mener Ben & Jerry’s med denne beslutningen har «overgitt seg til det pågående og aggressive presset fra ekstreme antiisraelske grupper» og anklager selskapet for å lefle med «økonomisk terrorisme».

Ben & Jerry’s kunngjøring er blant de sterkeste og mest høyprofilerte irettesettelsene av Israels bosetningspolitikk fra et kjent selskap, skriver nyhetsbyrået AP. En lang rekke FN-resolusjoner slår fast at bosetningene er ulovlige, blant annet Sikkerhetsrådets resolusjon fra 23. desember 2016.

Iskremprodusenten Ben & Jerry’s så dagens lys i Vermont i 1978 og ble kjøpt opp av det britiske storkonsernet Unilever i 2000.

Jerusalem er jødenes hovedstad

annonse

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon