- Resett - https://resett.no -

Sverige med ny innvandringslov

Den nye innvandringsloven skal ifølge regjeringen gjøre innvandringspolitikken mer human, juridisk sikker og effektiv.

For å få permanent opphold i Sverige, må man nå ha hatt midlertidig oppholdstillatelse i tre år, ha forsørget seg selv og ha rent rulleblad, skriver NTB.

De midlertidige oppholdstillatelsene skulle i utgangspunktet være en midlertidig ordning i etterkant av den såkalte flyktningkrisen.

annonse

I henhold til lovforslaget må flyktningene oppfylle krav om svenskkunnskaper, ha evne til å forsørge seg selv og ha kunnskap om det svenske samfunnet. Etter tre år kan de søke om permanent oppholdstillatelse.

Foto: IHA via AP / NTB scanpix

Kvoteflyktninger kan imidlertid ifølge den nye loven få permanent oppholdstillatelse når de ankommer Sverige. Nabolandet tar imot 5.000 kvoteflyktninger årlig.

Moderaterna, Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna og Liberalerna stemte mot lovforslaget og kom med en rekke motforslag som ble nedstemt.

annonse

– Vi vil fortsette å jobbe for en reduksjon i innvandring, sa Moderaternas innvandringspolitiske talsperson Maria Malmer Stenergard i en flere timer lang debatt i forkant av avstemningen.

Pårørende til personer som er svenske statsborgere eller har oppholdstillatelse, har ikke automatisk rett til å bli, men kan få midlertidige tillatelser.

Et særlig unntak kan gjøres for personer som har hatt rett til å bli midlertidig i Sverige og har en «spesiell tilknytning» til landet. Hvis flere vilkår vurderes til å være på plass, kan det være grunnlag for utvidelse.

Svenske politikere tvunget til å reagere etter at små barn er skutt – men hva sier Jimmie Åkesson? [1]

 

 

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474