Foto: Skjermdump fra Facebook
annonse
annonse

Før utstillingen «How shameful» på oslogalleriet Kladden hengte Blitz opp en plakat som kan inneholde ulovlige rasismeanklager og trusler.

Plakaten viste til de fire kunstnerne med fullt navn og bilde og kaller dem en «rasistklikk», skriver Subjekt.

Under overskriften står det blant annet «i dette nabolage vræke vi rasista!». Plakaten var signert Blitz og blitzavisen Smørsyra.

annonse
Blitz i Oslo. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Advokat Carl Bore i Dalan advokatfirma, sier at plakaten helt klart kan oppfattes som truende.

– Plakaten kan forstås som en voldstrussel. Det kan være noe som må etterforskes, dette begrenser den kunstneriske og ytringsfriheten. Det virker som om det var en grunn til at politiet var der i utgangspunktet, sier han.

Advokaten mener i tillegg at plakaten kan være injurierende.

annonse

– Med navn og bilde også er det åpenbart injurierende når de henges ut som rasister. Det er hetsende, jeg klarer ikke se noen særlig tvil ved det. Vi vet fra en Høyesterett i 2014 at å kalle noen rasist er injurierende og potensielt erstatningspliktig, sier han.

Bore viser til saken hvor Dagbladet ble dømt til å betale 200.000 kroner i erstatning til ambulansesjåfør Erik Schjenken etter å ha kalt ham rasist.

 

Truet av Blitz: Politiet ville ikke prioritere vakthold – kunstutstillingen måtte stenge

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon