- Resett - https://resett.no -

BT-redaktør sier omstridt Odfjell-kronikk om 22. juli ikke ville stått på trykk i dag

«Ap utnytter 22. juli til i et velregissert politisk spill,» sto det i en kronikk [1] i Bergens Tidende i 2012.

– Vi ville ikke ha publisert denne kronikken i dag. Den er et usaklig personangrep på Eskil Pedersen. Den ville ikke ha passert debattgruppens faktasjekk og kvalitetssjekk fordi den tillegger Eskil Pedersen, AUF og Arbeiderpartiet politisk tvilsomme motiver og fremstår konspiratorisk, sier kulturredaktør Frode Bjerkestrand til Kampanje [2].

Tidligere skipsreder Dan Odfjell står bak kronikken, og Dagbladets Marie Simonsen har trukket den fram i en kommentar [3] der hun skriver at pressen har spilt en sentral rolle i å kneble AUF etter terrorangrepet, skriver NTB.

annonse

Bjerkestrand sier at han ikke kan svare på hvorfor Odfjells kronikk kom på trykk i 2012, og at han ikke kjenner til vurderingene som ble gjort.

– Vi må gjøre et grundig arbeid for å finne ut hvordan vi har påvirket debattklimaet etter 22. juli, sier han.

Tirsdag beklaget Dagens Næringsliv-redaktør Amund Djuve [4] en lederartikkel fra høsten 2011, hvor det sto at terrorofrene hadde et ansvar når de ytret seg i det offentlige rom.

Tegn abonnement [5] eller støtt oss på andre måter [6] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474