Illustrasjonsbilde. Foto: Shutterstock / NTB
annonse
annonse

NTB melder at to fengselsbetjenter er tatt som gisler av innsatte i fengselet Hällby utenfor Eskilstuna i Sverige.

To innsatte kom seg inn på vaktrommet i en av fengselets avdelinger ved 12.30-tiden onsdag og har dekket til overvåkingskameraer, opplyser den svenske kriminalomsorgen til nyhetsbyrået TT.

To fengselsbetjenter befant seg da på vaktrommet.

annonse

– Nå jobber vi med å få et klarere bilde av situasjonen. De innsatte er dømt for alvorlig kriminalitet, men vi kan foreløpig ikke gå ut med hva de er dømt for. Kriminalomsorgens forhandlere, innsatsstyrke og politi er på stedet. Dette er en svært alvorlig hendelse, sier fungerende sikkerhetssjef Jörgen From Nordin.

Ifølge SVT krever gisseltakerne et helikopter, men det er ikke kjent om de har framsatt andre krav enn dette.

Aftonbladets rapporterer at de to gisseltakerne dømt for drap, men det er ikke bekreftet. De skal være bevæpnet med hjemmelagde våpen laget av barberblader festet til tannbørster. Avisen skriver også at gisseltakerne skal være villige til å løslate ett av gislene dersom alle på avdelingen får kebabpizza.

annonse

Hällby er en lukket anstalt og har den øverste sikkerhetsklassifiseringen i det svenske fengselsvesenet. Det er 98 plasser i fengselet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon