Sør-Afrikas president har lovet å gjenopprette ro og orden etter uken med demonstrasjoner og opptøyer som har rystet landet. Her patruljerer væpnet politi i Durban forrige helg. Foto: Shiraaz Mohamed / AP / NTB
annonse
annonse

Opptøyene i Sør-Afrika den siste tiden har per nå krevd til sammen 276 menneskeliv, ifølge landets myndigheter.

Det har vært en kraftig økning i antall dødsfall siden forrige fredag, da myndighetene sa at 212 mennesker hadde mistet livet.

– Totalt er det rapportert om 234 døde knyttet til uroen i KwaZulu-Natal, sier minister Khumbudzo Ntshavheni ved presidentens kontor i en uttalelse onsdag.

annonse

Ytterligere 42 har mistet livet i Gauteng-provinsen, der Johannesburg, landets største by, ligger. Politiet etterforsker 168 av dødsfallene som drap. Noen døde da de ble trampet i hjel eller truffet av gjenstander, mens andre omkom i branner.

Opptøyene brøt ut etter at ekspresident Jacob Zuma startet soningen av en 15 måneder lang fengselsstraff 8. juli. Han er blitt sett på som en forkjemper for de fattige i landet, som er sterkt preget av økonomisk ulikhet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon