- Resett - https://resett.no -

Artister trekker seg fra markeringen av vindmøller på Fosen

Etter kritikk på Facebook har flere artister valgt å droppe konserten.

Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Stian «Staysman» Thorbjørnsen [1] trekker seg fra Fosen Vinds arrangementet [2] «Konsert & safari» i Åfjord i Trøndelag etter kritikk på Facebook, skriver Adresseavisen [3]. Konserten skulle feire at utbyggingen av vindparker i Fosen er ferdig.

Thorbjørnsen skriver på Facebook at de ikke visste hva dette dreide seg om, og at det siste de ønsker å gjøre er å blande oss inn i en politisk betent debatt. De vi ikke skape dårlig stemning.

annonse

Den lokale musikeren og forfatteren Axel Frønes trekker seg også, han ikke vil å være «en indirekte støtte til noe som er så betent».

Les også: Finnmarking har sett seg lei på «den grønne bløffen» [4]

Artistenes reaksjon kommer etter at naturverner, Christina Fjeldavli skrev et innlegg på Facebook.

annonse

Fosen Vind synes det er synd at artister trekker seg fra konserten.

– Når vi booker artister er det for at de skal løse en konkret oppgave – å underholde publikum og skape god stemning. Dette blir å flytte fokuset fra hensikten, som er å takke lokalsamfunnet for tålmodigheten de har hatt gjennom fem år med bygging og å vise fram vindkraftanlegget som er satt i drift, sier kommunikasjonssjef i Fosen Vind, Torbjørn Steen.

Vindkraftmotstander raser mot PST: – Vi er ikke potensielle terrorister [5]

Tegn abonnement [6] eller støtt oss på andre måter [7] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474