- Resett - https://resett.no -

Dagbladet snakker om været: – Det går til helvete på første klasse

Det vil skje om vi ikke gjør mer for å redde klimaet.

Tidligere president Donald Trump. Foto: Tony Dejak / AP / NTB

– Hvis man ser bort fra trumpister, så finnes det elementer av grønn politikk i de aller fleste partier i demokratier, skriver Dagbladet [1], og trekker frem ferske eksempler:

– Skal vi driste oss til å si at det er tegn i tida? At flom vest i Tyskland – midt i det velutviklete Europa – krever hundrevis av menneskeliv. At hetebølger helt ute av kontroll herjer på USAs og Canadas vestkyst.

annonse

Les også: FAFO-forsker: Folk venner seg til klimaendringer, og glemmer at det er krise [2]

Selskapet Pacific Gas and Electric (PG&E) er pålagt å betale 15 milliarder kroner å ha bidratt til de dødelige skogbrannene i California i 2017 og 2018. Et forlik med ofrene på 120 milliarder kroner er derimot avvist av guvernøren i delstaten, og strømselskapet må tilbake til forhandlingsbordet for å løse den tvisten. Arkivfoto: Mike Eliason / Santa Barbara County Fire Department via AP / NTB scanpix

Dagbladet skriver at i øst, i vest, i nord, og i sør går det til helvete. Både på første, på andre og på tredje klasse, hvis vi ikke gjør noe dramatisk nå.

– Så la oss igjen konstatere at vi er i samme båt. De menneskeskapte klimaendringene påvirker oss alle, selv om den påvirker de fattigste mer enn oss. Men «vi» er heller ikke unntatt fra helvete, sier Dagbladet, og legger til:

annonse

– Alle tegn i tida krever handling. Det er derfor et betimelig initiativ som nå kommer fra parlamentarikere fra en rekke land om en global grønn «New Deal».

Dagbladet sier at politiske nettverk knyttes over landegrensene for å etablere fakta og meisle ut en felles politikk.

– Men så langt har klimakrisa ikke flyttet velgere i slikt omfang som arbeiderbevegelsen gjorde det for 100 år siden i Europa.

De som tror på «klimakrisen» kan ikke lese [3]

Tegn abonnement [4] eller støtt oss på andre måter [5] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474