En utstilling om Kinas håndtering av koronapandemien i byen der den begynte, Wuhan. Foto: Ng Han Guan / AP / NTB
annonse
annonse

Kinesiske myndigheter er sjokkert over Verdens helseorganisasjons plan om å studere hvor koronaviruset kom fra, opplyste viseminister for landets helsekommisjon, Zheng Yixin.

WHO-sjef Tedros Adhanom Ghebreyesus ber ekspertene bak rapporten om å samle mer data og nærmere undersøke teorien om at koronaviruset kan ha lekket ut av et laboratorium. Arkivfoto: Salvatore Di Nolfi / Keystone / AP / NTB

WHO uttalte i forrige uke at det er for tidlig å utelukke eventuelle koblinger mellom pandemien og en lekkasje av koronavirus fra et kinesisk laboratorium, skriver NTB.

Viseminister for landets helsekommisjon, Zheng Yixin avviser teorien om at viruset skal ha kommet fra et laboratorium og kaller det et rykte som strider mot både vitenskap og sunn fornuft.

annonse

Han sier også at Kina ikke godtar WHOs plan om å fortsette undersøkelsene.

USAs tidligere utenriksminister, Mike Pompeo kritiserte Anthony Fauci 

Mike Pompeo blir politisk kommentator på Fox News Media. Foto: AP / NTB
Mike Pompeo blir politisk kommentator på Fox News Media. Foto: AP / NTB

Mike Pompeo kritiserte Anthony Fauci, for mangel på åpenhet om USAs finansiering av «gain-of-function» forskning. Det høres ut som om han enten er tvetydig eller verre, lyver, sier han til, Fox News.

annonse

Les også: Fauci i 2012: – Fordelene ved «gain-of-function»-forskning er verdt risikoen for en pandemi

– Wuhan-laboratoriet var engasjert i «gain-of-function» forskning. Så mye er krystallklart. Vi hadde en etterforskning på gang, og prøvde å dokumentere om det ikke bare kom fra laboratoriet, men viktigere om det var militær involvering i dette. Dette var også et biovåpenlaboratorium hvor det foregikk militært arbeid, sier han videre.

To artikler ble sentrale i å stemple lab-leak hypotesen som en konspirasjon – slik kan de knyttes tilbake til Anthony Fauci og Peter Daszak (+)

 

 

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon