Det norske samfunnet må erkjenne at det ikke er blitt gjort nok for å motarbeide de mørke kreftene bak terroren 22. juli, sa kong Harald i en tale i Oslo Spektrum torsdag kveld. Foto: Fredrik Hagen / NTB / POOL
annonse

Norge må erkjenne at det ikke er gjort nok for å motarbeide de mørke kreftene etter 22. juli, sier kong Harald.

– Det er mitt håp at vi kan hjelpe hverandre med å leve lærdommen fra 22. juli hver dag, i alt vi er og gjør. Samtidig må vi erkjenne at vi som samfunn ikke har gjort på langt nær nok for å se, for å hjelpe, for å bære byrden sammen – og for å motarbeide de mørke kreftene, sa kong Harald i Oslo Spektrum torsdag kveld.

– Dette er jeg lei meg for, sa han.

annonse

Det ble holdt en tilsvarende markering i Oslo Spektrum få uker etter angrepene for ti år siden ble det. Markeringen er kanskje mest kjent for talen som en dypt preget kong Harald holdt under denne markeringen.

Torsdag sa han at vi som nasjon har et felles ansvar å lære de unge om hva som skjedde 22. juli 2011.

– Dette skylder vi alle de drepte, de pårørende, de berørte – og oss selv. Både for å bli bedre mennesker, for å bli et klokere folk, og for å skape et enda bedre Norge for dem som kommer etter oss, sa kongen.

annonse

Highasakite startet kvelden med en versjon av sangen «Its Too Early». 77 dansere i alderen 15–20 år fra ulike danseskoler i Oslo og Viken opptrådte også.

Salen var først og fremst fylt av berørte og representanter fra det offentlige Norge, men deler av den var også åpnet for publikum.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse