– UDI har hentet fram beredskapsplanen som ble laget etter tilstrømmingen i 2015, sier Knut Berntsen, fungerende avdelingsdirektør i region- og mottaksavdelingen i UDI. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB
annonse
annonse

Dersom Natos uttrekning fra Afghanistan fører til en ny flyktningstrøm fra landet, vil UDI være forberedt.

Den siste tiden har Taliban igangsatt flere offensiver mot afghanske regjeringsstyrker. De har utnyttet muligheten som har oppstått ved uttrekkingen av utenlandske styrker, og tatt kontroll over en rekke distrikter, grenseoverganger og omringet provinshovedsteder.

Regjeringssoldater deserterer, og sivile står i timelange køer for å sikre seg et pass for å komme seg ut av landet. Andre tar seg ut av landet på egen hånd og flykter vestover, i særdeleshet mot Tyrkia, som er porten til Europa.

annonse

UDI har merket seg dette, sier Knut Berntsen, fungerende avdelingsdirektør i region- og mottaksavdelingen i UDI, til Vårt Land.

– Derfor har UDI nå hentet frem beredskapsplanen som ble laget etter tilstrømmingen i 2015, sier han.

Da kom vel én million migranter til Europa. Godt og vel 30.000 søkte asyl i Norge.

annonse

– Vi har tidligere inngått avtaler om basismottak i alle UDIs regioner, og snart inngår vi nye avtaler med leverandører om mottak som kan tas i bruk på kort varsel. I tillegg har vi planer for å kunne etablere innkvartering i akuttmottak, teltleirer og skip, om behovet oppstår, sier Berntsen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon