Slike minnemarkeringer for den tidligere diktatoren i Spania, Francisco Franco, blir nå forbudt. Foto: AP/Manu Fernandez
annonse
annonse

Spanias regjering ønsker å forby uttrykksformer som støtter Francos diktatur og organer som hyller politikken og lederne under diktaturet.

Den sosialistledede koalisjonsregjeringen samlet seg tirsdag bak et lovutkast som retter seg mot alle som «hyller Francos kupp og diktaturet eller dets ledere, rakker ned på og nedverdiger ofrene for kuppet, borgerkrigen eller Francos styre», skriver NTB.

Spanias statsminister Pedro Sanchez. Foto: Borja Puig de la BELLACASA / LA MONCLOA / AFP

Regjeringen har som mål å bli kvitt den splittelsen som Franco har skapt i landets historie. For to år siden beordret regjeringen at Francos levninger skulle graves opp fra hans mausoleum utenfor Madrid og graves ned igjen i en liten familiegrav nord for hovedstaden.

annonse

Over 500.000 mennesker døde i borgerkrigen. Franco erklærte seier 1. april 1939 og styrte landet fram til han døde i 1975. Over 110.000 ofre fra krigen og diktaturet er fortsatt ikke identifisert.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon