Advokat Geir Lippestad og partiet Sentrum har klart å samle inn de nødvendige underskriftene for å opprette et politisk parti. Arkivfoto: Berit Roald / NTB
annonse
annonse

Partiet Sentrum vil ha «Ytringsansvarskommisjon». Den skal vurdere ytringsfrihetens grenser mot terror, radikalisering og ekstremisme.

Hege Storhaug. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

– Vi har alle et ansvar for å tenke gjennom hvordan vi kan ytre oss for å begrense faren for terror og ekstremisme, og de radikalisertes mulighet til å rekruttere flere, skriver Geir Lippestad i Vårt Land, og retter en pekefinger mot HRS:

– Ytringsansvar er noe vi alle har og bør ta, ikke minst politikere og offentlige personer. Hatkriminalitet kan ikke skjule seg bak ytringsfriheten. Jeg tenker på aktiviteter i regi av organisasjonen HRS.

annonse

Les også: Hvorfor er noen så redde for HRS – kan det være sannheten?

Sylvi Listhaug er leder i Fremskrittspartiet. Foto: NTB Scanpix
Sylvi Listhaug er leder i Fremskrittspartiet. Foto: NTB Scanpix

22/7-terroristens forsvarer skriver at Sylvi Listhaug og Frp tar feil når de bruker hans navn og partiet Sentrum i en nyhetssak som legitimerer HRS sin virksomhet.

– For vi vil nemlig fjerne statsstøtten til denne og andre organisasjoner som aktivt motarbeider inkludering og bidrar til hatefulle ytringer og hatkriminalitet. Jeg vil ikke være et sannhetsvitne for Frp sin politikk.

annonse

Lippestad vil også ha mangfoldskompetanse inn i styrer, råd og utvalg. Han mener det vil sikre en opplæring i verdien av mangfold. Han mener at mangfold er en ressurs, og at verdien av forskjellighet må vises frem. Han vil også løfte kampen mot rasisme opp på den politiske agendaen.

Les også: Antirasistisk senter: – HRS sprer frykt og redsel, de fører en usivilisert og absurd debatt

Sentrum-lederen hevder videre at negative holdninger til muslimer er et problem, og at det har vært en økning av hatkriminalitet.

– Vi må stå opp mot polariserende retorikk som oppfordrer til hatefulle ytringer. Det går en linje fra hatefulle ytringer, til radikalisering og ekstremisme. Vi har alle ytringsfrihet, og samtidig et ansvar for hvordan vi ytrer oss, mener Lippestad.

Partiet Sentrum er det siste norsk politikk trenger

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon